• Посилання скопійовано

Рішення про анулювання реєстрації платника ПДВ скасоване судом: як відновити рахунки?

Реєстрацію платника ПДВ було анульовано рішенням ДФС. Згодом суд це рішення скасував. Який порядок поновлення закритого рахунку госпсуб’єкта?

Рішення про анулювання реєстрації платника ПДВ скасоване судом: як відновити рахунки?

Загальні правила відновлення автоматичного обліку показників в СЕА ПДВ після скасування рішення про анулювання реєстрації платника ПДВ відсутні - на цьому наголосили податківці у роз'ясненні на ресурсі "ЗІР" (підкатегорія 101.17).

Порядок відновлення закритого чи відкриття нового рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ може бути визначений у самому рішенні суду.

При цьому кожне рішення щодо скасування рішення про анулювання реєстрації платника ПДВ має індивідуальний характер та розглядається окремо, залежно від обставин. Наприклад, чи було закрито електронний рахунок платника на момент відновлення реєстрації платника в реєстрі платників ПДВ, чи була повторна реєстрація платником ПДВ та відкрито новий електронний рахунок після анулювання реєстрації, та інше.

Окрім того, таке рішення може містити окремі вимоги щодо:

  • збереження податкових показників на рахунку в СЕА ПДВ;
  • відновлення закритого чи відкриття нового електронного рахунку платника;
  • відновлення показників в обліковій картці на рахунку платника податку в СЕА ПДВ;
  • повернення коштів на електронний рахунок платника в СЕА ПДВ, надміру зарахованих до бюджету, та інше. 

Оскільки при виконанні рішень суду щодо скасування рішення про анулювання реєстрації платника ПДВ застосовується індивідуальний підхід та відсутні загальні правила відновлення показників в системі електронного адміністрування ПДВ, податківці рекомендують звертатись до контролюючих органів ДФС з детальним описом ситуації для отримання індивідуальної податкової консультації відповідно до ст. 52 ПКУ.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»