• Посилання скопійовано

Дії "спецрежимників" для відновлення реєстраційного ліміту: актуальне відео від ДФС

Черкаські податківці оприлюднили актуальне відео для платників спецрежиму оподаткування

Дії "спецрежимників" для відновлення реєстраційного ліміту: актуальне відео від ДФС

Як відомо, лише до 8 грудня 2017 року включно "спецрежимники", які допустили помилки при реєстрації ПН/РК, що вплинули на результат обчислення в СЕА ПДВ реєстраційного ліміту та значення показника ∑перевищ, можуть подати ДФС розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до ПН у вигляді Повідомлення-РК. 

Детальний механізм надання платниками відповідної інформації викладений у листі ДФСУ від 28.11.2017 р. №32659/7/99-99-15-03-02-17Про це ми писали тут>>

З оглядом помилок, які допустили платники спецрежиму при реєстрації ПН/РК, що вплинули на результат обчислення реєстраційного ліміту та значення показника ∑перевищ порядком виправлення помилок на конкретних прикладах та з рекомендаціями виступила заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування ПДВ управління оподаткування юридичних осіб головного управління ДФС у Черкаській області Ольга Познякова. 

Головне: 

1) Повідомлення-РК складається за чинною на сьогодні формою Додатка 2 до податкової накладної – Розрахунку коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної. 

2) Повідомлення-РК може бути складене виключно до податкових накладних: 

  • дата складання яких припадає на період з 01.07.2015 по 31.12.2016; 
  •  дата реєстрації яких в ЄРПН – не пізніше 15.01.2017; 
  • сума податку, зазначена в яких відображена у розділі І «Податкові зобов’язання» податкових декларацій, які були подані в межах спецрежиму (декларації за формою 0121-0123 та 0130) або за якими здійснювалися розрахунки з бюджетом (декларація за формою 0110); 
  • сума податку, зазначена в яких, відображена у розділі І «Податкові зобов’язання» Додатка 5 до податкової декларації з податку на додану вартість «Розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5)»; 
  •  які були включені до складу податкових зобов’язань того звітного періоду, на який припадає дата їх складання (незалежно від дати реєстрації таких податкових накладних в ЄРПН). 

Інформація від ДФС щодо прийняття Повідомлень-РК буде надана платникам після 8 грудня 2017 року, за результатами їх опрацювання щодо відповідності поданим раніше ПН/РК та податковій звітності. 

Інформація надійде у вигляді квитанції з інформацією про прийняття Повідомлення-РК або про відмову в його прийнятті із зазначенням причин відмови.

Детальний алгоритм подачі повідомлення-РК та розгляд помилок у ПН та РК  - у слайдах від податківців 

Додаткові запитання можна ставити у коментарях до відео або за адресою help_payer@ukr.net

">

Джерело: ДФС у Черкаській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»