• Посилання скопійовано

ДФСУ про призупинення блокування ПН/РК

Податківці нагадують, що СМКОР призупинить свою дію на два місяці

ДФСУ про призупинення блокування ПН/РК

ДФСУ нагадує, що Верховна рада прийняла в другому читанні та в цілому зміни до Податкового кодексу, відповідно до якого вводяться нові тимчасові правила реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування. Ми про це розповідали тут>>

Всі податкові накладні, реєстрація яких зупинена відповідно до критеріїв оцінки ступеня ризиків, мають бути зареєстровані в Єдиному реєстрі з 02.01.2018 р.

Ця норма не буде розповсюджуватися на такі ПН/РК:

  • станом на 1 грудня 2017 року не подані пояснення та документи;
  • станом на 1 грудня 2017 року прийнято рішення про відмову в реєстрації та по яких не розпочаті процедури адміністративного або судового оскарження.

Податкові накладні, реєстрація яких зупинена з 1 грудня та по яких платником податку після 1 грудня подані пояснення і копії документів мають бути прийняті протягом 5 робочих днів. У разі, якщо у цей строк не прийнято та/або не надіслано платнику податку рішення про реєстрацію або відмову у реєстрації ПН/РК, реєстрація таких накладних здійснюється на наступний робочий день, за днем закінчення терміну розгляду пояснень і документів платника податку.

Нові норми вступають в силу з наступного дня після опублікування закону (Закон поки що не підписаний Президентом і не оприлюднений - від ред.)

СМКОР призупиняє дію на два місяці. За цей час від набрання законом чинності Кабінет міністрів має визначити новий порядок дії системи блокування податкових накладних.

Від редакції: Думка податківців відповідає роз'ясненню Мінфіну та Комітету за цими змінами. Але їх роз'яснення також не містить практичних порад, що робити тим, кому заблоковано ПН до 01.12.2017 року та не винесено рішення комісією ДФС.

***

Наразі на сайті ВРУ зареєстровано постанову №6776-Д-П щодо скасування прийнятого законопроекту №6776-д про зміни до Податкового кодексу. Про це ми писали тут

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»