• Посилання скопійовано

Яку причину зазначати в РК для виправлення ІПН покупця при зарахуванні коштів за іншим договором та помилкової ПН?

У підкатегорії 101.15 ресурсу «ЗІР» містяться відповіді на запитання щодо зазначення причин коригування для виправлення ІПН покупця і при зарахуванні коштів за іншим договором та раніше складеної помилкової ПН

Яку причину зазначати в РК для виправлення ІПН покупця при зарахуванні коштів за іншим договором та помилкової ПН?

Для виправлення ІПН покупця 

У графі 2 РК, який складається для виправлення помилки в ІПН покупця, допущеної у податковій накладній, зазначається причина коригування: «Виправлення помилки в індивідуальному податковому номері покупця».

 

Для зарахування коштів за іншим договором

У графі 2 «Причина коригування» РК до ПН, який складається при зарахуванні попередньої оплати, отриманої по одному договору, в погашення заборгованості за поставлені товари/послуги по іншому договору, зазначається причина коригування «Залік попередньої оплати в рахунок оплати поставлених товарів/послуг за іншим договором № від ». 

 

  Для анулювання ПН

 У випадку помилкового складання податкової накладної на операцію з постачання товарів/послуг (складення двох податкових накладних на одну операцію з постачання товарів/послуг) та реєстрації їх в ЄРПН, платник податку, з метою виправлення допущеної помилки, має право скласти РК до помилкової (другої) ПН.

При цьому у полі «Дата складання» зазначається «поточна» дата, тобто дата, на яку було виявлено помилку щодо зайво складеної податкової накладної, а у графі 2 такого розрахунку зазначається: «Виправлення помилки». 

***

Читайте також: ДФС запровадила нові види причин для складання РК 

Автор: Русанова Ганна

На підставі: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»