• Посилання скопійовано

Як виключити з декларації суму ПДВ за помилковою податковою накладною?

Податківці розповіли, як бути, якщо безпідставно складену податкову накладну включено до декларації з ПДВ

Як виключити з декларації суму ПДВ за помилковою податковою накладною?

ДФС у Харківській області повідомляє, що сума ПДВ, зазначена у податковій накладній, складеній без факту здійснення господарської операції та зареєстрованій у ЄРПН, не підлягає відображенню в декларації з ПДВ у складі податкового кредиту.

Якщо платником податку було включено таку податкову накладну до податкової декларації, то відповідно до п. 50.1 ПКУ такий платник повинен: 

При цьому в уточнюючому розрахунку відображаються всі заповнені рядки декларації, що уточнюється:

- до графи 4 уточнюючого розрахунку переносяться показники декларації, що уточнюється,

у графі 5 відображаються всі показники декларації з урахуванням виправлених помилок,

у графі 6 — абсолютне значення помилки за всіма заповненими в уточнюючому розрахунку рядками з відповідним знаком (+/–).

Якщо абсолютне значення дорівнює нулю, то відповідний рядок не заповнюється. При цьому незаповнені в декларації рядки в уточнюючому розрахунку також не заповнюються. 

У разі виправлення помилок у рядках поданої раніше декларації, до яких повинні додаватися додатки, до уточнюючого розрахунку повинні бути подані відповідні додатки, що містять інформацію щодо уточнених показників. 

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Харківській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»