• Посилання скопійовано

«Зменшення обсягу при нульовій кількості» або «зменшення кількості при нульовому обсягу»: коли вказуємо в РК?

Податківці розповіли, в яких випадках при заповненні розрахунку коригування до податкової накладної з метою виправлення помилок, що виникли внаслідок попереднього коригування її показників, вказується причина «зменшення обсягу при нульовій кількості» або «зменшення кількості при нульовому обсягу»

«Зменшення обсягу при нульовій кількості» або «зменшення кількості при нульовому обсягу»: коли  вказуємо в РК?

На це питання ДФСУ відповіла у підкатегорії 101.15 ресурсу «ЗІР» .

Так,  якщо після складання і реєстрації в ЄРПН податкової накладної в результаті наступних коригувань платником коригування ціни відображалось у графі 8 розрахунку коригування до податкової накладної (замість графи 9 РК) або коригування кількості здійснювалось у графі 10 РК (замість графи 7) та в результаті таких коригувань кількість або обсяг дорівнюють нулю, то з метою виправлення помилок, допущених при здійсненні такого коригування платнику необхідно скласти РК, за допомогою якого виправити такі помилки.

Виправлення таких помилок здійснюється шляхом лише сторнування рядків податкової накладної, які в результаті попередніх коригувань містять помилки (нульові значення ціни при наявності кількості товару/послуги або при наявності обсягу містять нульове значення кількості товару/послуги). Додавання нових рядків податкової накладної при здійсненні такого коригування не відбувається. В такому РК: 

  • у графі 1 зазначається № за порядком рядка податкової накладної, який коригується;
  • у графі 2 зазначається причина коригування «зменшення обсягу при нульовій кількості» або «зменшення кількості при нульовому обсягу» (в залежності від ситуації);
  • значення графи 3-6 відповідає значенню відповідно граф 2-5 рядка податкової накладної, що коригується;
  •  у графі 7 зі знаком «-» зазначається значення кількості, що залишилось в результаті попереднього коригування (заповнюється у разі зазначення у графі 2 причини коригування «зменшення кількості при нульовому обсягу»);
  •  графи 8-12 не заповнюються;
  • у графі 13 зі знаком «-» зазначається обсяг, що залишився в результаті попереднього коригування (заповнюється у разі зазначення у графі 2 причини коригування «зменшення обсягу при нульовій кількості»).

***

Читайте також:

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»