• Посилання скопійовано

За 1,5 місяця роботи СМКОР за новими критеріями не було зупинено жодної накладної від великого бізнесу – ДФС

З початку роботи нової системи моніторингу податкових накладних (розрахунків коригування) СМКОР (з 23 березня 2018 р.) відповідно до нових критеріїв не було зупинено жодної накладної великого підприємства

За 1,5 місяця роботи СМКОР за новими критеріями не було зупинено жодної накладної від великого бізнесу – ДФС

Про це розповів начальник Офісу великих платників податків Євген Бамбізов під час зустрічі з представниками великого бізнесу, організованої Європейською бізнес-асоціацією.

Він також повідомив, що в середньому великі підприємства Офісу реєструють близько 8 млн накладних/розрахунків коригування в місяць.

Якщо ж раптом система все-таки зупинить котрусь з накладних, у спеціалістів Офісу буде лише 5 днів на перевірку ризиків і ухвалення рішення щодо цього документу.

Нагадаємо, що систему зупинки реєстрації податкових накладних (СМКОР) було запущено в штатному режимі з 01.07.2017 р. задля виявлення операцій підприємств, що  займаються «скруткою» або реалізовують товари, відмінні від придбаних (так званні «зустрічні транзити»). У великих платників відсутні такі операції, тому результати роботи системи не мали значного впливу на роботу великого бізнесу.

Всього системою з 01.07.17 р. по 01.01.18 р. зупинено 0,05% від зареєстрованих накладних – це всього 21,1 тис. при середній реєстрації тільки за місяць близько 8 млн штук.

За результатами розгляду поданих заяв, відмовлено в реєстрації лише 377 накладних (або 6% від наданих до розгляду), і то з причини ненадання необхідних первинних документів.

Протягом 2017 року (за переліком ВПП 2017 року) до Офісу ВПП було подано 6,3 тис. повідомлень 168-ми великими платниками до зупинених податкових накладних (розрахунків коригування).

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»