• Посилання скопійовано

Неплатник ПДВ отримує послуги від нерезидента на митній території України: за яким кодом сплачувати ПДВ?

ДФСУ розглянула питання щодо коду бюджетної класифікації доходів бюджету, за яким платник має сплачувати ПДВ з імпортованих на територію України послуг, у випадку, коли не є платником ПДВ

Неплатник ПДВ отримує послуги від нерезидента на митній території України: за яким кодом сплачувати ПДВ?

ДФСУ в індивідуальній консультації від 01.06.2018 р. № 2428/6/99-99-07-02-01-15/ІПК зазначила, що Порядком №21 передбачено розрахунок податкових зобов'язань, нарахованих отримувачем послуг, не зареєстрованим як платник ПДВ, які постачаються нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвами, не зареєстрованими платниками ПДВ, на митній території України, де у графі 8 "Нарахована сума податку на додану вартість, що підлягає сплаті до бюджету" платником заповнюється відповідна сума податкових зобов'язань.

Зазначена сума податкових зобов'язань в інформаційній системі органів ДФС відображається за кодом класифікації доходів бюджету 14060100 "Податок на додану вартість із вироблених в Україні товарів (робіт, послуг)".

Враховуючи викладене, сплата відповідної суми ПЗ з ПДВ до державного бюджету має здійснюватися на рахунок, відкритий в органах Держказначейства за кодом класифікації доходів бюджету 14060100 "Податок на додану вартість із вироблених в Україні товарів (робіт, послуг)".

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»