• Посилання скопійовано

Критерії ризиковості для блокування ПН/РК будуть затверджені наказом Мінфіну

Мінфін оприлюднив проект наказу "Про затвердження Критеріїв ризиковості платника податку, Критеріїв ризиковості здійснення операцій та Переліку показників, за якими визначається позитивна податкова історія платника податку"

Критерії ризиковості для блокування ПН/РК будуть затверджені наказом Мінфіну

Міністерство фінансів оприлюднило проект свого наказу (завантажити) про затвердження:

  • Критеріїв ризиковості платника податку (завантажити);
  • Критеріїв ризиковості здійснення операцій (завантажити);
  • Переліку показників, за якими визначається позитивна податкова історія платника податку (завантажити);
  • Перелік кодів товарів згідно з УКТ ЗЕД та послуг з кодами згідно з ДКПП, що застосовуються для визначення відповідності податкових накладних / розрахунків коригування, поданих на реєстрацію до Єдиного реєстру податкових накладних, критеріям ризиковості здійснення операції при здійсненні моніторингу (завантажити).

 

З чим це пов'язано?

Нещодавно Держрегуляторна служба заявила, що критерії, визначені ДФСУ (листи від 21.03.2018 р. №959/99-99-07-18 та №960/99-99-07-18), затверджені без дотримання регуляторних процедур. Крім того, листи не є нормативно-правовими актами, вони лише мають інформаційний характер і не встановлюють правових норм. Детальніше про це ми писали тут>>

Тож цей проект розроблено з метою забезпечення виконання вимог Закону України від 11.09.2003 р. № 1160-IV «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та постанови КМУ від 28.12.1992 р. № 731 «Про затвердження Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади».

Зауваження та пропозиції стосовно змісту проекту наказу можна надавати у письмовій та електронній формі до 08.07.2018 р. за адресою: 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2 Міністерство фінансів України, e-mail: www.NSharpak@minfin.gov.ua.

Про чинні на сьогодні критерії ми розповідали ось тут, а також докладно їх аналізували в аналітиках тут і тут.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»