• Посилання скопійовано

Змінюєте одночасно кількість та вартість товару? Як скласти РК до ПН на таку зміну?

Податківці роз'яснили щодо складання розрахунку коригування до податкової накладної у разі одночасної зміни ціни та кількості товару

Змінюєте одночасно кількість та вартість товару? Як скласти РК до ПН на таку зміну?

ДФСУ у листі від 05.06.2018 р. №2450/6/99-99-15-03-02-15/ІПК зазначає, що якщо після отримання авансу та складання і реєстрації податкової накладної в ЄРПН змінюється (у т. ч. частково) номенклатура товарів/послуг або одночасно змінюються ціна та кількість товарів/послуг, постачальник складає розрахунок коригування. У першому рядку зі знаком «–» зазначає кількісні показники рядка податкової накладної, номенклатура товарів/послуг за яким змінюється (такий рядок «обнуляється»). У графі 1 цього рядка обов’язково зазначає номер за порядком рядка податкової накладної, який коригує.

Щоб додати одну або калька нових (змінених) товарних позицій (номенклатури), в розрахунку коригування постачальник в окремих рядках зазначає нові товарні позиції. У графі 1 розрахунку коригування новим товарним позиціям присвоює нові чергові порядкові номери рядків, яких не було в податковій накладній, яку коригує. У графі 2 розрахунку коригування в усіх рядках, які заповнює у зв’язку зі зміною номенклатури товарів/послуг, зазначає причину коригування — «Зміна номенклатури».

***

Читайте також:

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»