• Посилання скопійовано

Чи можна задекларувати бюджетне відшкодування у разі отримання послуг від постійного представництва нерезидента?

Від’ємне значення суми ПДВ можна задекларувати до бюджетного відшкодування в сумі ПДВ, фактично сплаченій зі свого рахунку як на рахунок нерезидента в іноземному банку, так і в разі оплати безпосередньо на рахунок постійного представництва такого нерезидента в Україні

Чи можна задекларувати бюджетне відшкодування у разі отримання послуг від постійного представництва нерезидента?

ДФС в індивідуальній консультації від 01.08.2018 р. №3361/6/99-99-15-03-02-15/ІПК зазначила: якщо нерезидент здійснює операції з постачання послуг на митній території України та має на території України постійне представництво, яке зареєстроване як платник ПДВ, то обов'язок щодо нарахування і сплати ПДВ до бюджету за операціями з постачання таким нерезидентом послуг, місцем постачання яких визначена митна територія України, покладається на таке постійне представництво нерезидента.

Незалежно від того, на який банківський рахунок постачальника здійснюється оплата послуг (безпосередньо на рахунок такого нерезидента в іноземному банку чи на рахунок його постійного представництва в Україні та незалежно від того з якого рахунку товариства (в закордонному чи українському банку) здійснюється така оплата), вона визнається як оплата таких послуг безпосередньо постачальнику.

При цьому на дату виникнення податкових зобов'язань за операцією з постачання таких послуг постійне представництво нерезидента - платник ПДВ зобов'язане нарахувати податкові зобов'язання з ПДВ та скласти і зареєструвати в ЄРПН відповідну податкову накладнуДля отримувача таких послуг ця ПН буде підставою для включення сум ПДВ, зазначених у ній, до податкового кредиту.

При від'ємному значенні суми, розрахованої згідно з п. 200.4 ПКУ, така сума може бути задекларована до бюджетного відшкодування за заявою товариства у сумі податку, фактично сплаченій ним зі свого рахунку в закордонному чи українському банку у попередніх та звітному податкових періодах як на рахунок нерезидента в іноземному банку, так і при оплаті безпосередньо на рахунок постійного представництва такого нерезидента в Україні та іншим постачальникам товарів/послуг або до держбюджету, в частині, що не перевищує суму, обчислену відповідно до п. 200-1.3 ПКУ.

***

Читайте також: Податкова накладна зареєстрована несвоєчасно: чи є у покупця право на бюджетне відшкодування?

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»