• Посилання скопійовано

Продавець виплатив винагороду покупцю за участь у маркетинговій акції: що з ПДВ?

ДФСУ розглянула питання щодо порядку оподаткування ПДВ операцій з виплати продавцем винагороди у грошовій формі (бонусу) покупцю за його участь в маркетинговій акції

Продавець виплатив винагороду покупцю за участь у маркетинговій акції: що з ПДВ?

ДФСУ в індивідуальній консультації від 06.08.2018 р. №3440/6/99-99-15-03-02-15/ІПК розглянула наступну ситуацію. Продавець проводить маркетингову акцію з метою збільшення об’єму продажу продукції (вантажних шин) та винагородження учасників, які придбали таку продукцію протягом терміну дії акції.

При цьому винагорода (бонус) виплачується учаснику протягом 30 днів з моменту закінчення акції та після виконання ним умов реєстрації, визначених у Правилах і умовах рекламної компанії (про що такому учаснику повідомляється у листі, який підтверджує завершення процесу реєстрації)

У такому разі, на думку ДФСУ, у покупця-платника ПДВ при отриманні від продавця-платника ПДВ винагороди в грошовій формі (бонусу) у зв'язку з досягненням відповідних показників (зокрема, здійснення закупівлі нових вантажних шин у постачальника) виникають податкові зобов'язання з ПДВ на суму отриманої винагороди (бонусу).

Об'єктом оподаткування ПДВ є маркетингові послуги, які надаються покупцем, а винагорода у грошовій формі (бонуси), своєю чергою, є компенсацією вартості таких послуг.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»