• Посилання скопійовано

Реєстрації платниками ПДВ підлягають і особи, які здійснюють звільнені від ПДВ операції

Податківці вкотре нагадали, що операції, звільнені від оподаткування ПДВ, враховуються у обсязі операцій за п. 181.1 ПКУ. Йдеться про поріг у 1 млн гривень, перетин якого вимагає обов'язкової реєстрації платником ПДВ. Отже, будьте уважні та обережні!

Реєстрації платниками ПДВ підлягають і особи, які здійснюють звільнені від ПДВ операції

«Вісник. Офіційно про податки»

ДФС у Чернівецькій області у листі від 28.09.2018 р. №4217/ІПК/24-13-12-01 нагадала, що до загального обсягу операцій з постачання товарів/послуг для цілей реєстрації особи як платника ПДВ належать, зокрема, операції, що звільнені (умовно звільнені) від оподаткування ПДВ.

При цьому режим звільнення від оподаткування ПДВ операцій з постачання послуг з охорони здоров’я закладами охорони здоров’я, що мають ліцензію на постачання таких послуг, поширюється не на окремих суб’єктів господарювання, а на операції платника податку з постачання зазначених послуг

Отже, якщо особа здійснює операції з постачання товарів/послуг на митній території України, які підлягають оподаткуванню згідно з розділом V ПКУ, в тому числі «операції з постачання послуг з охорони здоров’я, що звільняються від оподаткування згідно з пп. 197.1.5 ПКУ», загальний обсяг яких протягом останніх 12 календарних місяців перевищує 1 млн грн, то така особа повинна подати до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням реєстраційну заяву платника ПДВ за ф. № 1-ПДВ і, відповідно, зареєструватись як платник ПДВ в обов’язковому порядку.

***

Читайте також:

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»