• Посилання скопійовано

Як працюють комісії ДФС з питань блокування ПН та РК? Затверджено порядок

Податківці розповіли про організаційні та процедурні засади діяльності Комісії ДФС щодо прийняття рішення про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН або відмову в такій реєстрації

Як працюють комісії ДФС з питань блокування ПН та РК? Затверджено порядок

ДФС у Дніпропетровській області інформує, що 10 жовтня 2018 року ДФС оприлюднила свій наказ від 03.08.2018 р. №523 «Порядок взаємодії Комісії Державної фіскальної служби України, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації, структурних підрозділів ДФС та головних управлінь ДФС в областях, м. Києві та Офісу великих платників податків ДФС» (далі – Порядок).

 

Комісія ДФС

Комісією ДФС здійснюється:

  • аналіз прийнятих комісіями регіонального рівня рішень про реєстрацію або відмову в реєстрації ПН та РК в ЄРПН, рішень щодо врахування або неврахування таблиці даних платника ПДВ;
  • прийняття рішень про неврахування таблиці даних платника ПДВ відповідно до п. 36 Порядку зупинення реєстрації ПН та РК №117;
  • прийняття рішень про врахування наданих пропозицій щодо удосконалення роботи автоматизованого моніторингу відповідності ПН/РК критеріям оцінки ступеня ризиків та критеріїв ризиковості платника ПДВ, критеріїв ризиковості здійснення операцій, показників, за якими визначається позитивна податкова історія платника ПДВ. 

 

Комісія регіонального рівня

Комісії регіонального рівня здійснюють:

  • розгляд питань щодо внесення/виключення платників податку до (з) переліку ризикових платників податків згідно з п. 1.6 Критеріїв ризиковості платника податку;
  • розгляд наданої Комісією ДФС інформації по платниках з ознаками ризиковості в день її надходження, внесення таких платників податку до переліку ризикових платників податків, а в разі прийняття відповідного рішення – виключення платників податку з переліку ризикових платників податків.

Голова комісії регіонального рівня забезпечує надання Комісії ДФС письмових пояснень та матеріалів засідання такої комісії, що стали підставою для прийняття комісією регіонального рівня рішень.

Завдання, які надаються комісіям регіонального рівня головою Комісії ДФС, заступником голови Комісії ДФС та відповідними секретарями Комісії ДФС, є першочерговими і обов’язковими для виконання у відповідності до вимог чинного законодавства.

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»