• Посилання скопійовано

Працівник до одного авансового звіту додав декілька касових чеків: що з податковим кредитом?

Якщо до авансового звіту додаються декілька касових чеків, то до податкового кредиту включаються чеки за кожен день відрядження, які сукупно не перевищують 200 грн (без ПДВ)

Працівник до одного авансового звіту додав декілька касових чеків: що з податковим кредитом?

ДФС у Дніпропетровській області доводить до відома, що відповідно до п. 198.2 ПКУ датою віднесення сум ПДВ до податкового кредиту вважається дата тієї події, що відбулася раніше:

  • дата списання коштів з банківського рахунка платника ПДВ на оплату товарів/послуг;
  • дата отримання платником ПДВ товарів/послуг.

Згідно з пп. «б» п. 201.11 ПКУ підставою для нарахування сум ПДВ, що відносяться до податкового кредиту без отримання ПН, також є, зокрема, касові чеки, які містять суму отриманих товарів/послуг, загальну суму нарахованого ПДВ (з визначенням фіскального номера та податкового номера постачальника). При цьому з метою такого нарахування загальна сума отриманих товарів/послуг не може перевищувати 200 гривень за день (без урахування ПДВ);

У разі, якщо до звіту про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт додаються декілька касових чеків, то до податкового кредиту згідно норм ПКУ включаються чеки, сума отриманих товарів/послуг за кожен день перебування особи у відрядженні по яких сукупно не перевищує 200 грн (без урахування ПДВ).

***

Читайте також: Якщо касовий чек на суму більше 200 гривень – вимагайте податкову накладну

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»