• Посилання скопійовано

Платник ПДВ змінив адресу: що з рахунком СЕА ПДВ?

Податківці розповіли, чи змінюється рахунок в СЕА ПДВ при зміні адреси платника ПДВ

Платник ПДВ змінив адресу: що з рахунком СЕА ПДВ?

Податківці у підкатегорії 101.17 ресурсу "ЗІР" зазначили, що відповідно до п. 5 Порядку №569 електронні рахунки відкриваються виключно на підставі реєстру платників ПДВ, який ДФС надсилає Держказначейству не раніше ніж за один робочий день до дати реєстрації особи платником податку.

У такому реєстрі зазначається, зокрема, індивідуальний податковий номер платника податку та дата реєстрації його платником ПДВ.

А вже п. 7 Порядку №569 визначено, що у разі анулювання реєстрації платника податку залишок коштів на його електронному рахунку перераховується до бюджету, а такий рахунок закривається. Новий електронний рахунок відкривається у разі повторної реєстрації особи платником податку (п. 8 Порядку №569). Тобто в цій нормі немає такої підстави щодо закриття рахунку СЕА ПДВ, як зміна адреси платника ПДВ.

Окремо податківці зупинилися на випадках перереєстрації платника ПДВ. Відповідно до п. 4.1 розд. IV Положення №1130 перереєстрація платника ПДВ проводиться у разі зміни даних про платника ПДВ, зокрема, зміни місцезнаходження (місця проживання) платника ПДВ, і якщо зміни не пов’язані із припиненням платника ПДВ, крім випадків, визначених пп. 1 п. 3.15 розд. III Положення №1130.

Але відповідно до п. 4.2 розд. IV Положення №1130 у разі перереєстрації дата реєстрації платником ПДВ не змінюється, а тому при перереєстрації платника ПДВ пов’язаної зі зміною адміністративного району статус платника ПДВ зберігається з дати його реєстрації платником ПДВ.

Саме тому у випадку перереєстрації платника ПДВ, пов’язаної зі зміною адміністративного району, номер рахунку у СЕА ПДВ не змінюється.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»