• Посилання скопійовано

Імпорт ліків звільнять від ПДВ та мита. На сайті ВРУ зареєстровано законопроекти

У Верховній Раді зареєстровано два законопроекти №9445 та №9446 щодо звільнення від ПДВ та мита імпорту ліків

Імпорт ліків звільнять від ПДВ та мита. На сайті ВРУ зареєстровано законопроекти

«Вісник. Офіційно про податки»

У Верховній Раді зареєстровано два законопроекти №9445 та №9446, якими пропонується внести зміни до Податкового та Митного кодексів щодо звільнення від оподаткування деяких лікарських засобів.

Зокрема, передбачається звільнити від оподаткування ПДВ та митом операції із ввезення на митну територію України відповідно до порядку, визначеного центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я, незареєстрованих лікарських засобів для лікування рідкісних (орфанних) захворювань чи для індивідуального використання громадянами.

Прийняття законопроектів дасть змогу заощадити кошти пацієнтів та їх родин, які не можуть бути забезпечені такими ліками за державний кошт, збільшити обсяги закупівлі лікарських засобів за рахунок благодійних організацій, тобто надати необхідну допомогу більшій кількості громадян, що потребують лікування із застосуванням незареєстрованих в Україні лікарських засобів.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»