• Посилання скопійовано

Реєстраційний ліміт збільшує сума поповнення з поточного рахунку платника ПДВ!

Незважаючи на те, що зараз на ПДВ-рахунок кошти можуть бути зараховані з декількох джерел, лише сума поповнення з поточного рахунку платника податків призведе до збільшення реєстраційного ліміту з ПДВ. Консультують київські податківці

Реєстраційний ліміт збільшує сума поповнення з поточного рахунку платника ПДВ!

ДФС у Київській області у консультації від 29.12.2018 р. №5496/ІПК/10-36-12-01 нагадали, що відповідно до п. 2001.4 ПКУ на рахунок у системі електронного адміністрування ПДВ можуть бути зараховані кошти з наступних джерел:

  • з поточного рахунку платника в сумах, необхідних для збільшення розміру суми, що обчислюється відповідно до п. 2001.3 ПКУ;
  •  з поточного рахунку такого платника в сумах, недостатніх для сплати до бюджету узгоджених податкових зобов'язань з цього податку;
  • з рахунків платників, відкритих у відповідних органах казначейства для проведення розрахунків з погашення заборгованості з різниці в тарифах на послуги підприємств, які надають населенню послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, яка виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання, водовідведення, опалення та постачання гарячої води тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування, а рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам з подальшим спрямуванням коштів відповідно до Закону про Державний бюджет України;
  • з бюджету в сумах надміру сплачених грошових зобов'язань з податку на додану вартість, повернутих платнику податків у порядку, встановленому п. 43.4-1 ПКУ.

При цьому сума, на яку платник податку може зареєструвати ПН (чи РК на збільшення) розраховується відповідно до формули, що наведена у п. 2001.3 ПКУ. Зокрема, однією із складових цієї суми є ∑ПопРах.

ПопРах – загальна сума поповнення з поточного рахунку платника податку рахунка в системі електронного адміністрування податку, в тому числі рахунків у системі електронного адміністрування податку платника сільськогосподарського підприємства, що обрало спеціальний режим оподаткування відповідно до ст. 209 ПКУ, зазначених у пп. «а» – «в» п. 2001.2 ПКУ.

Таким чином, податківці зазначають, що збільшення реєстраційної суми за рахунок поповнення рахунка в системі електронного адміністрування податку з інших джерел чинним законодавством не передбачено.

Відповідно в рахунок збільшення реєстраційного ліміту враховуються лише ті суми поповнення електронного рахунку, що були здійсненні шляхом перерахування коштів з поточного рахунку платника податку.

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»