• Посилання скопійовано

При поверненні надміру сплачених коштів з ПДВ реєстраційний ліміт не змінюється

Податківці роз’яснили, що сума надміру сплачених коштів з ПДВ, сплачена з ПДВ-рахунку та повернена на нього, не впливає на суму розрахунку реєстраційного ліміту такого платника податку

При поверненні надміру сплачених коштів з ПДВ реєстраційний ліміт не змінюється

Податківці у консультації від 14.02.2019 г. №534/6/99-99-15-03-02-15/ІПК нагадали, що у разі повернення надміру сплачених податкових зобов’язань з ПДВ, зарахованих до бюджету з рахунка платника податку в СЕА ПДВ у порядку, визначеному п. 200.5-1 ПКУтакі кошти підлягають поверненню виключно на рахунок платника в СЕА ПДВ. У разі ж його відсутності на момент звернення платника податків із заявою на повернення надміру сплачених податкових зобов’язань з ПДВ чи на момент фактичного повернення коштів – шляхом перерахування на поточний рахунок платника податків в установі банку.

Зверніть увагу: кошти на рахунок у СЕА ПДВ можуть бути зараховані лише з певного переліку джерел. Таким джерелом є, зокрема, повернення з бюджету в сумах надміру сплачених грошових зобов'язань з ПДВ. Повний перелік джерел ми наводили у попередній новині. Але лише одне з них призводить до збільшення реєстраційного ліміту! 

 

Коли реєстраційний ліміт збільшується при поповненні ПДВ-рахунку?

Для обчислення реєстраційної суми в СЕА ПДВ використовується такий показник як ∑ПопРах. ПопРах – це загальна сума поповнення  ПДВ-рахунку з поточного рахунку платника податку.

Тобто для того, щоб кошти потрапили до цієї формули у вигляді показника ∑ПопРах, таке поповнення повинно здійснюватися саме з поточного рахунку платника податків.

Саме тому податківці зазначають, що суми коштів, що перераховуються платнику податку на його ПДВ-рахунок із бюджету, не враховуються в обрахунку показника ∑ПопРах та не збільшують реєстраційну суму в СЕА ПДВ.

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»