• Посилання скопійовано

Повернення товару правонаступником юрособи при злитті: ПДВ-наслідки

Особа, яка повертає товар (правонаступник), зобов’язана нарахувати ПДВ, скласти ПН та зареєструвати її в ЄРПН

Повернення товару правонаступником юрособи при злитті: ПДВ-наслідки

ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що п. 3 та 6 ст. 4 розділу І Закону № 755 визначено, що у разі злиття юросіб здійснюється державна реєстрація новоутвореної юрособи та державна реєстрація припинення юросіб, що припиняються у результаті злиття. Припинення вважається завершеним з дати державної реєстрації припинення юросіб, що припиняються у результаті злиття. У разі приєднання юридичних осіб здійснюється державна реєстрація припинення юросіб, що припиняються у результаті приєднання, та державна реєстрація змін до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юросіб, фізосіб – підприємців та громадських формувань (далі – Єдиний державний реєстр), щодо правонаступництва юрособи, до якої приєднуються. Приєднання вважається завершеним з дати державної реєстрації змін до відомостей, що містяться в Єдиному держреєстрі, щодо правонаступництва юрособи, до якої приєднуються.

Враховуючи те, що товари повертаються не юрособою – отримувачем таких товарів, а її правонаступником – новим суб’єктом господарювання та новим платником ПДВ, то підстави для коригування податкових зобов’язань у постачальника відсутні.

Операція з повернення товарів правонаступником для цілей оподаткування ПДВ розглядається як операція з постачання товарів, яка відповідно до п. 185.1 ПКУ є об’єктом оподаткування ПДВ. За результатами здійснення такої операції особа, яка повертає товар (правонаступник) зобов’язана нарахувати податкові зобов’язання, скласти податкову накладну та зареєструвати її в ЄРПН.

Джерело: ГУ ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»