• Посилання скопійовано

Занизили суму ПДВ та виправили це: коли буде пеня?

Пеня буде нараховуватися з 91 календарного дня, наступного за граничним строком сплати

Занизили суму ПДВ та виправили це: коли буде пеня?

З 1 січня 2019 року набрав чинності Закон №2628.

 

Що змінилося?

Внесено зміни до ст. 129 ПКУ, а саме виключено п. 129.9 ПКУ.

З 1 січня 2019 року у разі внесення змін до податкової звітності з ПДВ  внаслідок самостійно виявлених помилок, відповідно до ст. 50 ПКУ, нарахування пені розпочинається після спливу 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати грошового зобов’язання за який виправляється помилка.  

Тобто,у разі коли зміни до податкової звітності внесені платником після спливу 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати грошового зобов’язання, визначеного Кодексом,що уточнюється, пеня на заниження розпочинає нараховуватися з 91 календарного дня, що настає за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов’язання за який виправляється помилка із розрахунку 100% річних облікової ставки НБУ діючої на кожний такий день.

 

 Наприклад:

Уточнюючий розрахунок на суму заниженого податкового зобов’язання подано 10.01.2019 року за період липень 2018 року.

Граничний строк сплати податкового зобов’язання за липень 2018 року -  це 30.07.2018 р.

Пеня буде нараховуватися з 91 календарного дня, наступного за граничним строком сплати, тобто з 29 жовтня 2018 року і по 10.01.2019 р. (день настання строку погашення такого заниженого податкового зобов’язання).

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»