• Посилання скопійовано

Неправильно склали зведену ПН при нарахуванні ПДВ за п. 198.5 ПКУ: як відкоригувати?

Потрібно анулювати неправильно складену ПН шляхом складання РК до неї з типом причини 201 та скласти нову правильну ПН

Неправильно склали зведену ПН при нарахуванні ПДВ за п. 198.5 ПКУ: як відкоригувати?

Податківці у підкатегорії 101.15 «ЗІР» зауважили, якщо із зведеної податкової накладної, складеної відповідно до вимог п. 198.5 та/або п. 199.1 ПКУ, необхідно вилучити зайві податкові накладні, які не підлягали включенню до такої податкової накладної, та додати іншу/інші податкову/податкові накладну/накладні, яку/які не було включено до зведеної податкової накладної, та таке додавання призведе до збільшення суми ПДВ за такою податковою накладною, то платник податку повинен:

  • скласти розрахунок коригування, в якому виводяться в «0» (обнуляються) відповідні рядки зведеної податкової накладної, в яких зазначено зайві податкові накладні. У такому розрахунку коригування зазначається код причини 201 «Коригування зведеної податкової накладної, складеної відповідно до п. 198.5 ст. 198 ПКУ», або 202 «Коригування зведеної податкової накладної, складеної відповідно до п. 199.1 ст. 199 ПКУ» (в залежності від того, з яким типом причини складена зведена податкова накладна);
  • скласти нову зведену податкову накладну, в якій зазначити правильні дані, у тому числі позиції, не відображені в податковій накладній, складеній з помилками. Така податкова накладна складається на дату не пізніше останнього дня звітного (податкового) періоду, в якому платник податку зобов’язаний був визначити відповідні податкові зобов’язання з ПДВ на підставі п. 198.5 та/або п. 199.1 ПКУ

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»