• Посилання скопійовано

Реекспорт товарів: як відобразити у декларації з ПДВ?

Щодо операції з реекспорту товарів може застосовуватися як звільнення від оподаткування ПДВ, так і нульова ставка цього податку. А як саме неоподаткований реекспорт треба відобразити в декларації з ПДВ? Консультує ДФС

Реекспорт товарів: як відобразити у декларації з ПДВ?

Фіскали у підкатегорії 101.23 «ЗІР» нагадують, що за п. 206.5 ПКУ операції з вивезення товарів у митному режимі реекспорту звільняються від оподаткування, крім операцій з вивезення відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 86 МКУ, що оподатковуються податком за ставкою, визначеною пп. 195.1.1 ПКУ

Форму податкової декларації з ПДВ та Порядок заповнення і подання податкової звітності з ПДВ затверджено наказом Мінфіну № 21.

За формою Декларації операції з вивезення товарів за межі митної території України відображаються у рядку 2; операції, які звільнені від оподаткування, — у рядку 5.

Пунктом 3 розділу V Порядку передбачено, що у рядку 2 Декларації вказуються обсяги операцій з вивезення товарів за межі митної території України, що оподатковуються за нульовою ставкою на вимогу пп. 195.1.1 ПКУ.

У п. 6 розділу V Порядку зазначено, що у рядку 5 Декларації вказуються, зокрема, обсяги операцій з постачання товарів/послуг, звільнених від оподаткування за ст. 197 ПКУ, тимчасово звільнених від оподаткування відповідно до підрозділу 2 розділу XX ПКУ та звільнених за міжнародними договорами (угодами).

Отже, операції з вивезення товарів за межі митної території України у митному режимі реекспорту, які звільняються від оподаткування ПДВ, в податковій декларації з ПДВ відображаються у розділі І у рядку 2.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»