• Посилання скопійовано

Коли посилки з-за кордону мають оподатковуватися?

Усі товари, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 100 євро, оподатковуються ПДВ з 1 липня 2019 року

Коли посилки з-за кордону мають оподатковуватися?

ДФС у Луганській області звернула увагу, що з 1 липня 2019 року набрали чинності зміни до ПКУ в частині встановлення межі оподаткування податком на додану вартість для товарів, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 100 євро.

У зв’язку з цим:

  • усі товари, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 100 євро, будуть оподатковуватись з 1 липня 2019 року по 31 грудня 2020 року;
  • якщо вартість посилки перевищить еквівалент 100 євро, потрібно буде сплатити 20% ПДВ;
  • посилка для фізичної особи також оподатковуватиметься 10-відсотковим митом від суми, що перевищує еквівалент у 150 євро;
  • нарахування митних платежів на товари, що переміщуються в міжнародних поштових відправленнях та є об’єктами оподаткування, здійснюються на дату подання операторами поштового зв’язку відправлення для здійснення митного огляду разом з митними деклараціями СN 23 та іншими необхідними документами, а не на момент їх купівлі за кордоном.

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Луганській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»