• Посилання скопійовано

Положення про реєстрацію платників ПДВ зазнає змін

ДФСУ оприлюднила проект змін до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість

Положення про реєстрацію платників ПДВ зазнає змін

13 серпня ДФСУ розмістила на своєму веб-сайті проект наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість» (завантажити).

Переглянути зміни до Положення можна тут (завантажити).

 

Які зміни передбачені проектом?

По-перше, Положення доповнюється нормами, згідно з якими ДФСУ оприлюднюватиме на власному офіційному веб-порталі разом із даними з реєстру платників ПДВ додаткову інформацію про виникнення у особи, яка зареєстрована платником ПДВ, підстави для анулювання її реєстрації згідно з вимогами п. 184.1 ПКУ.

Оприлюднення такої інформації сприятиме, зокрема, упередженню проведення платниками ПДВ господарських операцій із особами, які припинили свою діяльність відповідно до закону або обрали спрощену систему оподаткування, що не передбачає сплати ПДВ, та підлягають у зв’язку з цим виключенню із реєстру платників ПДВ.

По-друге, удосконалюється алгоритм формування ДФСУ індивідуального податкового номера платника ПДВ для фізичної особи – підприємця з метою ідентифікації її першої та повторної реєстрації як платника ПДВ, в тому числі для підприємців, стосовно яких до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань внесено серію (за наявності) та номер паспорта (номер паспорта громадянина України у формі id-картки).

По-третє,  розширюється коло осіб, уповноважених платником ПДВ на подання до контролюючого органу запиту про отримання витягу з реєстру платників ПДВ. Зокрема, передбачено можливість подати такий запит особою, відповідальною за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку суб’єкта господарювання.

 

Коли зміни наберуть чинності?

Очікується, що цей наказ набере чинності через 10 днів з дня його офіційного опублікування.

А поки що зауваження та пропозиції до проекту можна надсилати протягом місяця з дня оприлюднення проекту (тобто до 13.09.2019) на адреси:

  • розробника поштову – 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна фіскальна служба України, Департамент обслуговування платників та електронну – oblik@sfs.gov.ua,
  • на поштову адресу Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.

***

Читайте також:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»