• Посилання скопійовано

Чи можна відмовитися від пільги з ПДВ з постачання вугілля?

Платник податків має можливість відмовитися від використання пільги зі звільнення від оподаткування ПДВ операції з постачання на митній території України вугілля

Чи можна відмовитися від пільги з ПДВ з постачання вугілля?

ДПС у м. Києві інформує, що пунктом 45 підрозділу 2 розділу XX ПКУ передбачене тимчасове, до 1 січня 2022 року, звільнення від оподаткування ПДВ операції з постачання на митній території України вугілля та/або продуктів його збагачення товарних позицій 2701, 2702, 2703 00 00 00, 2704 00 згідно з УКТ ЗЕД.

Разом з тим, платник податків може відмовитися від використання зазначеної пільги чи зупинити її використання на один або декілька звітних (податкових) періодів шляхом подання заяви, форма якої наведена в додатку 3 до Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Мінфінe від 28.01.2016 р. №21 (далі – Заява).

У Заяві зазначається звітний (податковий) період, з якого платник податку не передбачає використання податкової пільги, але не раніше звітного (податкового) періоду, що настає за звітним (податковим) періодом, в якому подано заяву.

Тобто, Заява подається до настання звітного періоду, в якому платник податку планує не користуватися пільгою, передбаченою п. 45 підрозд. 2 розд. XX ПКУ.

Слід зауважити, що така Заява не є додатком до декларації та може бути подана як самостійний документ як в електронному так і в паперовому вигляді.

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»