• Посилання скопійовано

Заповнюємо декларацію з ПДВ у разі повернення суми бюджетного відшкодування

Податківці навели порядок заповнення декларації з ПДВ у разі повернення суми бюджетного відшкодування

Заповнюємо декларацію з ПДВ у разі повернення суми бюджетного відшкодування

ДПС у Житомирській області звертає увагу платників, якими прийнято рішення про повернення суми бюджетного відшкодування ПДВ, на недопущення помилок під час заповнення додатку 4 (Д4) до декларації з ПДВ та уточнюючого розрахунку з метою коректного відображення інформації в Реєстрі заяв про повернення суми бюджетного відшкодування, який щоденно формується та оприлюднюється на офіційному веб-порталі Міністерства фінансів України.

Під час заповнення рядків податкової декларації та додатку Д4 до неї, форми та порядок заповнення яких затверджені наказом Мінфіну №21 слід перевірити відповідність даних зазначених в рядках 20.2.1 та 20.2.2 декларації та даних додатку Д4 в частині відповідності задекларованих сум бюджетного відшкодування ПДВ.

Крім того, у випадку виправлення платником податку помилок у рядках поданої раніше декларації, в результаті чого збільшується раніше задекларована сума бюджетного відшкодування (рядки 20.2.1 або 20.2.2), у додатку Д4 до декларації, який подається у складі уточнюючого розрахунку, відображаються вартісні показники (сума збільшення), які відповідають даним з колонки 6 рядків 20.2.1 та 20.2.2 уточнюючого розрахунку.

Джерело: ДПС у Житомирській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»