• Посилання скопійовано

255,4 млрд грн – перераховано ПДВ до бюджету у серпні-листопаді 2019 року

У листопаді зведений бюджет отримав на 8,8 млрд грн або на 12,7% більше, ніж у листопаді минулого року

255,4 млрд грн – перераховано ПДВ до бюджету у серпні-листопаді 2019 року

ДПСУ повідомляє, що у серпні-листопаді 2019 року платники податків перерахували до зведеного бюджету 255,4 млрд грн, що на 27,8 млрд грн, або на 12,2% більше, ніж у відповідному періоді 2018 року. У тому числі у листопаді зведений бюджет отримав на 8,8 млрд грн, або на 12,7% більше, ніж у листопаді минулого року.

За останні чотири місяці надходження до загального фонду Державного бюджету України від податків, які адмініструє ДПС, склали 157,7 млрд грн., що на 11,3%, або на 16,0 млрд грн більше порівняно з серпнем – листопадом 2018 року.

Зростання надходжень забезпечено у тому числі завдяки перевиконанню індикативних показників з податку на прибуток. Так, у листопаді до бюджету від цього податку надійшло 22,9 млрд грн, що на 1,9 млрд грн, або на 8,8% більше від запланованого і на 4,5 млрд грн більше порівняно з листопадом минулого року.

Також при зменшенні бази оподаткування у листопаді 2019 року до листопада минулого року на 1,5 млрд грн до 19,3 млрд грн зросли задекларовані до сплати суми ПДВ. Тобто зберігається тенденція зростання нарахувань ПДВ випереджаючими темпами порівняно з обсягами постачання. Зокрема, темпи росту нарахувань за деклараціями жовтня складають 108,3%, при темпах росту обсягів постачання – 97,3%.

Також у листопаді надходження від ПДВ з вироблених товарів (з урахуванням відшкодування) зафіксовано на рівні 8,7 млрд грн, що вдвічі більше, ніж у листопаді 2018 року.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»