• Посилання скопійовано

Увага! Блокування ПН та РК незабаром знову запрацює!

9 грудня ДРС погодила новий порядок блокування ПН та РК, а також порядок прийняття рішень комісіями ДПС

Увага! Блокування ПН та РК незабаром знову запрацює!

Нагадаємо, 1 листопада ДПС оприлюднила проект постанови КМУ, яким буде затверджено новий Порядок зупинення реєстрації ПН/РК. У вигляді додатків до Порядку (а не листами ДПС, як зараз) будуть затверджені критерії ризиковості та показники, за якими визначається позитивна податкова історія платника податку. Про це ми писали тут. Цього ж дня з’явився проект порядку роботи комісій ДПС. Про це читайте тут.

9 грудня 2019 року ДРС погодила ці порядки. Дивіться відповідні рішення ДРС тут та тут.

Тож незабаром нові порядки має затвердити КМУ та Мінфін і, відповідно, блокування знову запрацює, але вже в межах правового поля, оскільки критерії блокування будуть затверджені КМУ.

Зазначимо, що з 10 грудня 2019 року старий порядок блокування ПН та РК є нечинним та скасованим

Відповідно з цього дня будуть скасовані:

  • критерії ризиковості платника податку, критерії ризиковості здійснення операцій, перелік показників податкової історії;
  • правила та підстави прийняття рішень комісіями ДПС щодо реєстрації та відмови в розблокуванні ПН та РК.

Тому до набрання чинності нових порядків блокувати ПН та РК у податківців поки немає підстав, оскільки в квитанції про зупинення реєстрації ПН та РК має бути зазначено відповідний критерій за п. 10 Порядку №117.  Про це ми писали тут

Зауважимо, що ДПС оприлюднила на своєму сайті доопрацьовані проекти порядку блокування станом на 29.11.2019 р. (див. тут) та порядку прийняття рішення комісій ДПС станом на 09.12.2019 р. (див. ось тут).

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»