• Посилання скопійовано

Заблокували ПН: як подати документи в ДПС для прийняття рішення?

Письмові пояснення та копії документів слід подавати до контролюючого органу виключно в електронній формі

Заблокували ПН: як подати документи в ДПС для прийняття рішення?

ДПС у Полтавській області нагадує платникам ПДВ, що у разі зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН, платник має право подати до контролюючого органу письмові пояснення та копії документів для підтвердження їх реєстрації протягом 365 календарних днів, що настають за датою виникнення податкового зобов'язання, відображеного у податковій накладній/розрахунку коригування, реєстрацію якого було зупинено.

Письмові пояснення та копії документів, платник податку подає до контролюючого органу виключно в електронній формі засобами електронного зв'язку з урахуванням вимог Законів "Про електронні довірчі послуги""Про електронні документи та електронний документообіг" та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами.

ДПС у Полтавській області наголошує, що пояснення та копії документів, які подані платником в паперовому вигляді, контролюючим органом не розглядаються.

  Перелік документів, які повинен подати платник податку до контролюючого органу визначено пунктом 14 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, який затверджено Постановою КМУ №117 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН».

***

Читайте також:

 

Джерело: ДПС у Полтавській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»