• Посилання скопійовано

354 065 - кількість нерозблокованих ПН та РК з початку роботи СМКОР до 31 грудня 2019 року

ДПС розповіла, що за час роботи СМКОР податківці запобігли реєстрації безпідставного податкового кредиту на суму 8,4 млрд грн

354 065 - кількість нерозблокованих ПН та РК з початку роботи СМКОР до 31 грудня 2019 року

ДПС повідомляє, що система моніторингу податкових ризиків при реєстрації ПН/РК необхідна для забезпечення неухильності (невідворотності)  виконання платниками податків конституційного обов’язку зі сплати податків всіма без виключення платниками.

Вона є стримуючим фактором для несумлінних платників, що у незаконний спосіб за допомогою фіктивних господарських операцій отримують податкові вигоди, та одночасно забезпечує дотримання прав та гарантій законослухняних платників.

Ефективність роботи цієї системи важко переоцінити: за період з 23 березня 2018 року по 31 грудня 2019 року кількість ПН/РК, реєстрація яких зупинена за результатами автоматизованого моніторингу та по яким платниками податку не подано пояснення та копії документів, становить 354 065 ПН/РК, при цьому податкова запобігла реєстрації безпідставного податкового кредиту на суму 8,4 млрд грн!

Все це – платники, які навіть не виявили бажання підтвердити реальність господарських операцій (не маючи взагалі первинних документів або розуміючи, що комісії органів ДПС  одразу нададуть належну правову оцінку поданим документам). Саме такі компанії найбільше зацікавлені у зриві роботи цього дієвого механізму боротьби з недобросовісними платниками податків.

За допомогою системи моніторингу податкових ризиків при реєстрації ПН/РК Державна податкова служба України захищає економічні інтереси держави та сумлінних платників податків від мінімізаційних схем та зловживань.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»