• Посилання скопійовано

Як складати ПН за щоденними підсумками за грудень, що реєструються у січні?

ДПСУ нагадала про новий порядок складання податкових накладних за щоденними підсумками та роз’яснила, як складати такі грудневі накладні, що реєструються у січні

Як складати ПН за щоденними підсумками за грудень, що реєструються у січні?

Насамперед зазначимо, що у зв'язку з набранням чинності з 1 січня 2020 року п. 8 Змін №763 до Порядку №1307 податкові накладні за щоденними підсумками в частині заповнення таблиці розділу Б повинні складатися за загальними правилами для ПН, зокрема у розрізі номенклатури постачання товарів/послуг.

Новий порядок складання з прикладами ми детально розглядали у нашій аналітиці.

Про це нагадали і податківці у листі від 28.12.2019 р. №8338/7/99-00-07-03-02-17. При цьому вони роз’яснили, що оскільки такі зміни набирають чинності з 01.01.2020 р., то стосуватися вони будуть податкових накладних, що складені з 01.01.2020 р. (тобто накладних з датою складання починаючи з 01.01.2020 р.).

Що стосується податкових накладних з датою складання до 01.01.2020 року (йдеться, наприклад, про грудневі податкові накладні, що реєструються у січні), то вони ще складаються за старими правилами: інформація в графі «Опис (номенклатура) товарів/послуг продавця» розділу Б табличної частини наводиться за групами, що відповідають певному коду товару згідно з УКТ ЗЕД/коду послуги згідно з ДКПП, а графи 4, 5, 6 та 7 ПН можуть не заповнюватися.

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»