• Посилання скопійовано

Перейшли на загальну систему: як бути з реєстрацією ПДВ?

Податківці зупинилися на правилах реєстрації платником ПДВ у разі переходу на загальну систему

Перейшли на загальну систему: як бути з реєстрацією ПДВ?

ДПС у Дніпропетровській області повідомляє, що у разі переходу осіб із спрощеної системи оподаткування, що не передбачає сплати ПДВ, на сплату інших податків і зборів, встановлених ПКУ у випадках, визначених розділом XIV ПКУ, за умови, що такі особи відповідають вимогам, визначеним пп. 181.1 ПКУ, реєстраційна заява подається не пізніше 10 числа першого календарного місяця, в якому здійснено перехід на сплату інших податків і зборів, встановлених ПКУ. Якщо такі особи відповідають вимогам, визначеним пп. 182.1 ПКУ, реєстраційна заява подається у строк, визначений пп. 183.3 ПКУ.

Норми встановлені пп. 183.4  ПКУ.

Згідно з пп. 183.3 ПКУ у разі добровільної реєстрації особи як платника ПДВ або особи, яка відповідає вимогам, визначеним пп. "6" пп. 180.1  ПКУреєстраційна заява подається до контролюючого органу не пізніше ніж за 20 календарних днів до початку податкового періоду, з якого такі особи вважатимуться платниками податку та матимуть право на податковий кредит і виписку податкових накладних.

***

Читайте також:

Джерело: ДПС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»