• Посилання скопійовано

За яких причин виникає показник Sперевищ в СЕА ПДВ?

Основними причинами виникнення показника Sперевищ можуть бути відсутність реєстрації в ЄРПН ПН та РК, а також відображення в звітності помилкових ПН та РК

За яких причин виникає показник Sперевищ в СЕА ПДВ?

ДПС у м. Києві нагадує, що реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування до податкових накладних в ЄРПН – це обов’язок платників податків, який є невід’ємною частиною процесу функціонування системи електронного адміністрування ПДВ та покладений в основу формули для розрахунку реєстраційної суми, на яку платник податку має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в ЄРПН.

Однією із складових зазначеної формули є загальна сума перевищення податкових зобов’язань, зазначених платником у поданих податкових деклараціях з урахуванням поданих уточнюючих розрахунків до них, над сумою податку, що міститься в складених таким платником податкових накладних та розрахунках коригування до таких податкових накладних, зареєстрованих в ЄРПН (Sперевищ).

Основними причинами виникнення показника Sперевищ можуть бути:

  • відсутність реєстрації в ЄРПН податкових накладних/розрахунків коригування;
  • виписка та відображення в податковій звітності помилкових податкових накладних/розрахунків коригування;
  • відображення заблокованих податкових накладних/розрахунків коригування;
  • помилкове включення до декларації з ПДВ розрахунків коригування на зменшення/збільшення податкових зобов’язань з ПДВ, зареєстрованих із запізненням.

Наголошуємо! Показник Sперевищ розраховується виключно на підставі даних податкової звітності з ПДВ та ЄРПН.

Як результат: Sперевищ підлягає аналізу з боку контролюючого органу та є підставою для проведення таким органамом контрольно-перевірочних заходів із відповідним застосуванням до платника штрафних санкцій згідно ст. 120-1 ПКУ.

Звертаємо увагу, що в ІТС «Електронний кабінет» платникам податків надано доступ до сервісів системи електронного адміністрування ПДВ, зокрема, до таких сервісів як «Інформація про суму перевищення», де можна отримати достовірну інформацію показників та уникнути непорозумінь.

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»