• Посилання скопійовано

Гончарук: Уряд ліквідує всі тіньові схеми з ПДВ

За словами Гончарука, 27 лютого ДПС запустила оновлену систему моніторингу ризиків при реєстрації податкових накладних

Гончарук: Уряд ліквідує всі тіньові схеми з ПДВ

Економічна правда розповідає, що уряд ліквідує всі тіньові схеми, зокрема нечесні тендери чи податкові схеми.

Про це написав прем'єр-міністр Олексій Гончарук у Telegram-каналі.

«Ліквідація тіньового ринку ПДВ дозволить державі економити 1-2 млрд гривень щомісяця. Майже щодня ми фіксуємо випадки, як хтось на місцях намагається збагатитися через оборудки», – написав Гончарук.

Він навів приклад, коли торік система моніторингу зупинила реєстрацію податкових накладних на близько 10 млрд гривень.

«Зареєстрували після їхнього розгляду накладних лише на 3,4 млрд. Решту 6 млрд гривень просто намагалися з бюджету вкрасти», – зазначив прем'єр.

За його словами, 27 лютого Державна податкова служба запустила оновлену систему моніторингу податкових ризиків при реєстрації податкових накладних з ПДВ.

«Уся "тінь" на наших ринках до кінця вже цього року має піти в історію. При цьому, український Уряд захищає чесний бізнес, який працює "в білу". Якщо в області фіксуватимуть корупцію, кадрові рішення прийматимуться миттєво», – заявив Гончарук.

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»