• Посилання скопійовано

Як заповнити поле «До зведеної податкової накладної» в РК до ПН?

У разі складання РК до зведених ПН у полі «До зведеної податкової накладної» замість позначки «Х» зазначається код ознаки

Як заповнити поле  «До зведеної податкової накладної»  в РК до ПН?

Податківці у підкатегорії 101.16 «ЗІР» зауважили, що у разі складання зведеної податкової накладної та/або розрахунку коригування до зведеної податкової накладної у полі податкової накладної «Зведена податкова накладна» та полі розрахунку коригування до податкової накладної «До зведеної податкової накладної» замість позначки «Х» зазначається код ознаки, передбачений п. 11 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2015 № 1307 (далі – Порядок № 1307), який застосовується залежно від причини, з якої складається зведена податкова накладна/розрахунок коригування:

  • код ознаки 1 – застосовується у разі складання зведених податкових накладних/розрахунків коригування у зв’язку з нарахуванням податкових зобов’язань відповідно до п. 198.5 ст. 198 Податкового кодексу України (далі – ПКУ);
  • код ознаки 2 – застосовується у разі складання зведених податкових накладних/розрахунків коригування у зв’язку з нарахуванням податкових зобов’язань відповідно до п. 199.1 ст. 199 ПКУ;
  • код ознаки 3 – застосовується у разі складання зведених податкових накладних/розрахунків коригування, особливості заповнення яких викладені у п. 15 Порядку № 1307 (постачання товарів/послуг, база оподаткування яких, визначена відповідно до ст. 188 і 189 ПКУ, перевищує фактичну ціну постачання таких товарів/послуг);
  • код ознаки 4 – застосовується у разі складання зведених податкових накладних/розрахунків коригування, особливості заповнення яких викладені у п. 19 Порядку №1307 (складені за операціями з постачання товарів/послуг, які мають безперервний або ритмічний характер постачання).

У розрахунках коригування, складених починаючи з 01.12.2018 до податкових накладних, зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) до 01.12.2018, у полі «До зведеної податкової накладної» замість позначки «Х», яка вказана в податковій накладній, вказується відповідний код ознаки (позначка «Х» не проставляється).

У розрахунках коригування, складених до податкових накладних, зареєстрованих в ЄРПН починаючи з 01.12.2018, код ознаки, що вказується у полі «До зведеної податкової накладної», має відповідати коду ознаки «Зведена податкова накладна», який вказано у зведеній податковій накладній, до якої складається розрахунок коригування.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»