• Посилання скопійовано

Основні засоби, товари або послуги придбано за рахунок капітальних трансфертів: чи буде право на ПК з ПДВ?

ДПС розглянула звернення щодо виникнення податкових зобов'язань при отриманні капітальних трансфертів, порядку включення до податкового кредиту сум ПДВ, сплачених у зв'язку з придбанням за рахунок бюджетних коштів (за кодом бюджетної класифікації 3210) основних засобів і послуг

Основні засоби, товари або послуги придбано за рахунок капітальних трансфертів: чи буде право на ПК з ПДВ?

«Вісник. Офіційно про податки»

В ІПК від 14.07.2020 р. №2834/6/99-00-05-06-02-06/ІПК ДПС України пояснила, оскільки кошти, які виділяються з бюджету у вигляді капітальних трансфертів за кодом бюджетної класифікації 3210 «Капітальні трансферти підприємствам (установам, організаціям)» та/або 2610 «Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам, організаціям)», надходять до платника ПДВ в рахунок оплати вартості поставлених ним товарів/послуг, ОЗ, то на дату їх зарахування на банківський рахунок такий платник податку зобов’язаний визначити податкові зобов’язання з ПДВ виходячи із вартості товарів/послуг, основних засобів.

Товари/послуги, ОЗ, придбані за рахунок коштів, що надійшли платнику податку у вигляді капітальних трансфертів, субсидій та поточних трансфертів, вважаються придбаними безпосередньо платником ПДВ і суми ПДВ, сплачені  при їх придбанні, відносяться до складу податкового кредиту на підставі ПН, складених та зареєстрованих в ЄРПН постачальниками таких товарів/послуг.

При цьому якщо придбані платником ПДВ товари/послуги, ОЗ призначаються для використання або починають використо-вуватися в неоподатковуваних операціях (у тому числі в операціях, що звільняються від оподаткування ПДВ та/або не є об’єктом оподаткування ПДВ) та/або в операціях, що не є його господарською діяльністю, то такий платник ПДВ відповідно до п. 198.5 ПКУ зобов’язаний буде нарахувати податкові зобов’язання з ПДВ та скласти і зареєструвати в ЄРПН зведену ПН.

***

Читайте також: Цільове фінансування капінвестицій: що з ПДВ?

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»