• Посилання скопійовано

Помилилися в повідомленні для розблокування ПН: як виправити?

Оскільки чинним законодавством не передбачено виправлення помилок в надісланому Повідомленні, то при отриманні платником квитанції про неприйняття Повідомлення, платник має право надіслати нове повідомлення з правильними даними

Помилилися в повідомленні для розблокування ПН: як виправити?

Офіс великих платників податків ДПС повідомляє, що згідно з п. 10 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою КМУ від 11.12.2019 р. №1165, у разі зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних  контролюючий орган протягом операційного дня надсилає (в електронній формі у текстовому форматі) в автоматичному режимі платнику податку квитанцію про зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування, яка є підтвердженням зупинення такої реєстрації.

Як зазначено у п. 4 Порядку прийняття рішень про реєстрацію/відмову в реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого наказом Мінфіна від 12.12.2019 р. №520, у разі зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН платник податку має право подати копії документів та письмові пояснення стосовно підтвердження інформації, зазначеної у податковій накладній/розрахунку коригування.

На підставі цих документів та пояснень комісією регіонального рівня приймається рішення про реєстрацію/відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН.

Відомості про засоби електронного зв’язку, за допомогою яких можуть подаватися письмові пояснення та копії документів, розміщуються та постійно оновлюються на офіційному вебпорталі ДПС (п. 8 Порядку №520).

Пояснення та копії документів подаються у вигляді Повідомлення про подання пояснень та копій документів щодо податкових накладних/розрахунків коригування, реєстрацію яких зупинено.

Оскільки чинним законодавством не передбачено виправлення помилок в надісланому Повідомленні, то при отриманні платником квитанції про не прийняття Повідомлення, платник має право надіслати нове повідомлення з правильними даними.

***

Всі новини на тему блокування ПН та РК можна переглянути за посиланням.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»