• Посилання скопійовано

КМУ оновив Порядок розстрочення сплати ПДВ під час ввезення обладнання

Після 9 місяців зволікання КМУ нарешті розблокував можливість платників податку отримати розстрочення сплати ПДВ під час ввезення на митну територію України обладнання для власного виробництва. Для цього було затверджено Постанову №878, про що далі

КМУ оновив Порядок розстрочення сплати ПДВ під час ввезення обладнання

До 23 вересня 2020 р. платники ПДВ, коли вони зверталися до митних органів з заявою та пакетом документів з метою отримання розстрочення сплати ПДВ щодо ввезення на митну територію України обладнання для власного виробництва на території України, отримували відмову.

Підставою для відмов була неврегульованість чинного законодавства. Детально про це ми розповідали тут. Але, нарешті, цю проблему усунуто!

КМУ на своєму сайті було опубліковано Постанову від 23.09.2020 р. №878, яка передбачає узгодження Порядку про надання розстрочення сплати податку на додану вартість від 07.02.2018 р. №85 та Постанові КМУ від 18.12.2018 р. №1200.

Як бачимо, усунути проблему було дуже просто – необхідні були лише косметичні зміни.

Крім узгодження термінів (заміна «митниця ДФС» на «митниця») змін у самому порядку надання розстрочення не вноситься – тобто сама процедура подання заяви та отримання розстрочення залишається без змін.

Але, зверніть увагу, що таке узгодження термінів проводиться також і у Додатках 1 та 2 до Порядку №85. Тому при поданні Заяви про надання розстрочення ПДВ необхідно використовувати оновлену її форму.

Таким чином, платники податків вже починаючи з 23 вересня 2020 року можуть звернутись із заявою про отримання розстрочення суми ПДВ під час ввезення на митну територію України обладнання для власного виробництва на території України.

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»