• Посилання скопійовано

Послуги з лабораторного тестування на COVID-19 звільняються від ПДВ

Податківці розповіли, чи застосовується звільнення від оподаткування ПДВ операцій з надання послуг з лабораторного тестування на COVID-19

Послуги з лабораторного тестування на COVID-19 звільняються від ПДВ

Коментар до ІПК ДПСУ від 17.08.2020 р. №3385/ІПК/99-00-05-06-02-06

Податківці у ІПК ДПСУ від 17.08.2020 р. №3385/ІПК/99-00-05-06-02-06 зазначили, що послуги з охорони здоров'я, які надаються закладами охорони здоров'я та реабілітаційними установами для осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю звільняються від оподаткування ПДВ за умови, що такі операції не перелічені в абзацах «а» – «о» підпункту 197.1.5 ПКУ (повний перелік ми наводили тут).

Отже, з позиції податківців можна зробити висновок, що для звільнення від оподаткування таких послуг мають виконуватись наступні умови:

  • такі послуги надаються закладом охорони здоров’я (перелік яких наведено у Наказі МОЗ №385);
  • наявна ліцензія на проведення відповідних видів послуг з охорони здоров’я;
  • такі послуги не наведені у пп. «а» – «о» підпункту 197.1.5 ПКУ.

При цьому вони пояснюють, що послуги з лабораторного тестування на COVID 19 з використанням методу полімеразної ланцюгової реакції та методом імуноферментного аналізу, не містяться у переліку виключень від звільнення від оподаткування ПДВ, наведених в абзацах «а» – «о» підпункту 197.1.5 ПКУ.

Отже, операції з постачання таких послуг звільняються від оподаткування ПДВ.

***

Читайте також:

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»