• Посилання скопійовано

Проводите рекламну акцію з безоплатною роздачею товарів: що з ПДВ?

Безоплатна роздача товарів — це операція з їх постачання, і, як наслідок, виникає об’єкт оподаткування ПДВ

Проводите рекламну акцію з безоплатною роздачею товарів: що з ПДВ?

ДПС у Львівській області нагадує,  що постачання товарів — це будь-яка передача права на розпоряджання товарами як власник, у тому числі продаж, обмін чи дарування такого товару, а також постачання товарів за рішенням суду.

Об’єктом оподаткування ПДВ є, зокрема, постачання товарів, місце постачання яких розташоване на митній території України, у тому числі операції з безоплатної передачі.

Отже, безоплатна роздача товарів — це операція з їх постачання, і, як наслідок, виникає об’єкт оподаткування ПДВ.

База оподаткування — це договірна вартість, але не нижча за ціну придбання, для самостійно виготовлених товарів — за звичайну ціну.

При цьому складається дві податкові накладні:

  • перша — на постачання товарів виходячи з договірної ціни — а вона за безоплатної роздачі дорівнює 0 грн (відповідно — і нульова сума ПДВ);
  • друга — на суму перевищення ціни придбання (для самостійно виготовлених товарів — звичайної ціни) товарів над фактичною ціною їх постачання з типом причини 15 — «Складена на суму перевищення бази оподаткування, визначеної відповідно до статей 188 і 189 Податкового кодексу України, над фактичною ціною постачання».

***

Читайте також:    

Джерело: ДПС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»