• Посилання скопійовано

Чи відображати в звітності з ПДВ обсяги імпортованих товарів без ПДВ?

У декларації з ПДВ не передбачено відображення обсягів придбання імпортованих товарів, послуг, необоротних активів із застосуванням звільнення від оподаткування

Чи відображати в звітності з ПДВ обсяги імпортованих товарів без ПДВ?

ДПС у Луганській області розповідає, що відповідно до п. 198.1 ПКУ до податкового кредиту відносяться суми податку, сплачені/нараховані у разі здійснення операцій, зокрема, з:

  • придбання або виготовлення товарів та послуг;
  • ввезення товарів та/або необоротних активів на митну територію України.

При цьому всі обсяги придбаних товарів/послуг відображаються в розділі ІІ податкової декларації з податку на додану вартість (далі – декларація), форма та порядок заповнення якої затверджені наказом Мінфіну від 28.01.2016 р. №21, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 29.01.2016 за №159/28289 із змінами і доповненнями (далі – Порядок №21).

Відповідно до п. 4 розд. V Порядку №21 до розд. II «Податковий кредит» включаються обсяги придбання (виготовлення, будівництва, спорудження, створення) без ПДВ (рядок 10.4 податкової декларації з ПДВ) товарів/послуг, необоротних активів на митній території України.

Оскільки формою декларації та Порядком №21 не передбачено відображення обсягів придбання товарів, послуг, необоротних активів, що ввезені на митну територію України із застосуванням звільнення від оподаткування, то такі операції в декларації не відображаються.

Джерело: ДПС у Луганській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»