• Посилання скопійовано

Як складати ПН у разі постачання товарів в межах договору про спільну діяльність?

Податківці навели порядок складання податкової накладної при здійсненні операцій з постачання під час виконання договорів про спільну діяльність

Як складати ПН у разі постачання товарів в межах договору про спільну діяльність?

Головне управління ДПС у м. Києві звертає увагу, що при виконанні договорів про спільну діяльність податкова накладна складається особою, яка веде облік результатів такої діяльності та відповідальна за утримання і внесення податку до бюджету. Облік результатів спільної діяльності ведеться платником податку, уповноваженим на це іншими сторонами згідно з умовами договору, окремо від обліку господарських результатів такого платника податку.

Водночас, в такій податковій накладній у графі «Постачальник (продавець)» – зазначається найменування платника ПДВ, створеного за договором про спільну діяльність без утворення юридичної особи згідно договору про спільну діяльність, а у графах «Індивідуальний податковий номер» та «Податковий номер» – зазначається присвоєний 9 – значний номер, у полі «код» проставляється код ознаки джерела «3».

Решта реквізитів податкової накладної заповнюються у відповідності з Порядком заповнення податкової накладної, затвердженим наказом Мінфіну від 31.12.2015 р. №1307.

Довідково: процедура взяття на облік у контролюючих органах договорів про спільну діяльність та процедура реєстрації їх платниками ПДВ  визначені  Порядком  обліку  платників  податків  і  зборів,  затвердженим наказом Мінфіну від 09.12.2011 р. №1588, та Положенням про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженим наказом Мінфіну від 14.11.2014 р. №1130 (далі – Положення №1130).

Уповноваженим особам при взятті на облік надається 9 – значний реєстраційний (обліковий) номер платника податків. Такий самий номер присвоюється уповноваженим особам в якості індивідуального податкового номера платника ПДВ при реєстрації платником ПДВ.

Для осіб, відповідальних за утримання та внесення ПДВ до бюджету під час виконання декількох договорів про спільну діяльність реєстрація платником  ПДВ  здійснюється  щодо кожного із зазначених договорів (пп. 3 п. 1.6 розд. І Положення №1130).

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»