• Посилання скопійовано

Чи включається карантин в граничний термін для коригування ПН?

Платник податків не має право зареєструвати в ЄРПН РК до ПН після спливу 1095 календарних днів з дати складання ПН, у тому числі якщо такий строк припадає на період дії карантину

Чи включається карантин в граничний термін для коригування ПН?

Південне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків розповідає, що у ПКУ строки давності та їх застосування визначено ст. 102 ПКУ. Перебіг строків давності, передбачених ст. 102 ПКУ, п. 52-2 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ зупинено на період з 18 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19).

Відповідно до п. 201.10 ПКУ реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування до податкових накладних у Єдиному реєстрі податкових накладних повинна здійснюватися з урахуванням граничних строків, встановлених п. 201.10 ПКУ. У разі порушення таких строків застосовуються штрафні санкції згідно з ПКУ.

Абзацом другим п. 192.1 ПКУ встановлено, що розрахунок коригування до податкової накладної не може бути зареєстрований в ЄРПН пізніше 1095 календарних днів з дати складання податкової накладної, до якої складений такий розрахунок коригування. При цьому ПКУ не встановлено залежність зазначеного терміну реєстрації в ЄРПН розрахунків коригування від строків давності, встановлених ст. 102 ПКУ.

Таким чином, термін, протягом якого розрахунок коригування може бути зареєстрований в ЄРПН, складає 1095 календарних днів з дати складання податкової накладної, до якої такий розрахунок коригування складений, незалежно від строків давності, встановлених ст. 102 ПКУ.

Отже, платник податків не має право зареєструвати в ЄРПН розрахунок коригування до податкової накладної після сплину 1095 календарних днів з дати складання податкової накладної, до якої складений такий розрахунок коригування, у тому числі якщо такий строк припадає на період дії карантину.

***

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»