• Посилання скопійовано

Через війну та брак коштів бюджетне відшкодування ПДВ планують проводити облігаціями

Через брак коштів у держбюджеті виникла проблема щодо відшкодування ПДВ за січень 2022 року. Проте Мінфін ще не вирішив, чи надати облігації на ці суми, чи чекати на появу коштів у бюджеті

Через війну та брак коштів бюджетне відшкодування ПДВ планують проводити облігаціями

Ярослав Железняк у своєму Телеграм-каналі розповів, що через проблеми у держбюджеті Кабмін поки що не може повертати ПДВ за січень 2022 року. Це 17 млрд грн. Тому наразі у Мінфіні вирішують, що можна запропонувати бізнесу.

За словами Железняка наразі є дві опції: або чекати, доки з'являться гроші, або взяти повернення амортизаційними облігаціями по 10% річних, номінальна вартість від 1000 грн.

Термін таких облігацій буде три роки. Тобто проблема щодо відшкодування ПДВ за січень є, але шляху її вирішення ще немає. Очікують на рішення Мінфіну та ухвалення КМУ.

Важливий момент, що означає «амортизаційні»: разом з купоном кожні півроку погашатиметься і частина тіла облігації. 

І не можна буде обмежувати оборот на ринку таких облігацій. Тобто вони торгуватимуться на ринку і, напевно, з великим дисконтом.

***

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»