• Посилання скопійовано

Приготуйтеся! Незабаром має відновитися реєстрація ПН та РК

Д. Гетманцев вказав, що реєстрація податкових накладних найближчим часом відновиться та стане обов'язковою. Він також додав, що контроль буде жорстким, а система по-воєнному безпечна

Приготуйтеся! Незабаром має відновитися реєстрація ПН та РК

Гетманцев у своєму Телеграм-каналі зазначив,  що він отримує дуже багато запитів від бізнесу щодо відшкодування ПДВ та реєстрації накладних.

Нагадаємо, що ще спочатку війни було призупинено реєстрацію ПН та РК. Тоді ДПС наголошувала, що оновлена форма податкової накладної/розрахунку коригування, з урахуванням змін, внесених наказу Міністерства фінансів України від 17.01.2022 № 15, буде доступна платникам податків після завершення воєнного стану, про що платників податків буде проінформовано додатково. Про це ми писали тут.

Наразі Гетманцев вказав, що реєстрація податкових накладних найближчим часом відновиться та стане обов'язковою.

"Все як у добрі старі мирні часи, тільки без скруток та фіктарів. Не ображайтеся, контроль буде жорстким, а система по-воєнному безпечна" - наголосив Гетманцев 

Окремо він запевнив, що також шукають шляхи вирішення проблеми щодо  відшкодування з ПДВ. "Працюємо з Міністром фінансів Марченком над тим, щоб процес відновити. Також не відразу й із застереженнями, але цілком ефективно. Йдучи на зустріч бізнесу, незважаючи на війну та зрозумілі загрози, ми відновлюємо нормальний режим роботи податкової системи країни. Звісно, ​​з винятками щодо районів бойових дій." - зауважив голова комітету ВРУ з податкової політики.

Від себе додамо, що про варіанти відшкодування розповідав раніше Железняк. Зокрема,  в цій новині йшлося, що через брак коштів у держбюджеті виникла проблема щодо відшкодування ПДВ за січень 2022 року. Проте Мінфін ще не вирішив, чи надати облігації на ці суми, чи чекати на появу коштів у бюджеті.

***

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»