• Посилання скопійовано

Відновлення реєстрації ПН та бюджетного відшкодування ПДВ: нові подробиці

За словами Железняка, Мінфін найближчим часом має ухвалити в Уряді законопроект щодо відновлення реєстрації ПН та бюджетного відшкодування ПДВ. Тобто, коли саме запрацює система реєстрації ПН поки невідомо

Відновлення реєстрації ПН та бюджетного відшкодування ПДВ: нові подробиці

Раніше, Ярослав Железняк у своєму Телеграм-каналі розповів, що через проблеми у держбюджеті Кабмін поки що не може повертати ПДВ за січень 2022 року. Це 17 млрд грн. Тому наразі у Мінфіні вирішують, що можна запропонувати бізнесу.

За словами Железняка наразі є дві опції: або чекати, доки з'являться гроші, або взяти повернення амортизаційними облігаціями по 10% річних, номінальна вартість від 1000 грн.

Тепер він навів нові подробиці щодо цієї проблеми. Він вказав, що від ідеї ПДВ-облігацій за січень (була норма в 7311д) відмовилися.

Гроші бізнесу повертатимуть.

Графік очікується наступний:

  • січень-одразу
  • лютий-травень у серпні
  • червень і далі у звичайному порядку.

При цьому реєстрація ПН повністю відновлюється.

Але це все буде передбачено окремим законопроектом, якого поки немає. Найближчим часом очікується відповідний законопроект від Голови Комітету та Мінфіну. Нагадаємо, що раніше на необхідності відновлення реєстрації ПН наголошував й Гетманцев. Він також зауважив, що контроль за реєстрацією буде жорстким. Про це ми писали тут.

***

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»