• Посилання скопійовано

Відновлення обов'язкової реєстрації ПН, звітування, й сплати податків: Комітет рекомендує законопроєкт

За законопроєктом №7360 відновлюється робота СЕА ПДВ. Реєстрація ПН за лютий-травень передбачена до 15 липня 2022 року. Штрафів за незвітування та несплату не буде у разі виконання обов'язку протягом 60 днів з дня відновлення можливості, а не закінчення війни

Відновлення обов'язкової реєстрації ПН, звітування, й сплати податків: Комітет рекомендує законопроєкт

У вечорі 10 травня комітет з податкової політики ВРУ рекомендував прийняти одразу в цілому новий пакет податкових змін №7360. Про це повідомив Железняк у своєму Телеграм-каналі. Про появу законопроекту ми писали тут.

Зокрема, за цим  законопроєктом повністю відновлюється робота СЕА ПДВ, а отже можна буде без проблем реєструвати податкові накладні та рухатися до поновлення бюджетного відшкодування.  

Серед інших важливих норм:

Реєстрація податкових накладних за лютий-травень 2022 року передбачена до 15 липня 2022 року.

  • Платники податків звільняються від відповідальності за несвоєчасні подання звітності чи сплату податків у період з 24 лютого 2022 року, якщо ці податкові обов’язки були виконані протягом 60 днів із дня відновлення такої можливості.
  • Відновлюється обов'язок сплати податків і подання звітності для платників, які мають можливість своєчасно виконувати цей обов'язок. Перелік документів, які підтверджуватимуть неможливість виконання податкових обов'язків встановлюватиметься Мінфіном.
  • Платники податку, які перейшли на спрощену систему оподаткування зі сплатою 2% податку, звільняються від відповідальності за несвоєчасне виконання податкових обов'язків з 24 лютого 2022 року до переходу на спрощену систему, за умови виконання таких обов'язків протягом 60 днів із дня переходу на спрощену систему.
  • Платники податків, які виправлять помилки до 20 липня 2022 року, звільняються від штрафних санкцій.
  • Суми податкового кредиту включені за ті товари, які були потім знищені внаслідок війни, включаються до податкового кредиту, але не підлягають бюджетному відшкодуванню.

Ярик просить додати:

Дозволяється ввозити автобуси, вантажівки та спецмашини (коди 8702, 8704 та 8705), які відповідають Євро-3, але забороняється їх відчужувати протягом 3 років.

І так, хто переймався, можете видихати: розгляду №7311-д скоріш за все поки не буде.

***

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»