• Посилання скопійовано

Мінфін пояснив причини масового блокування ПН для бізнесу

У Мінфіні заявили, що причиною запровадження жорсткіших критеріїв до перевірки ПН стали численні маніпулювання з ризиковими товарами певними підприємцями

Мінфін пояснив причини масового блокування ПН для бізнесу

Як заявили у Мінфіні, за результатами аналізу роботи автоматизованого моніторингу виявили схему проведення безтоварних операцій через реєстрацію податкових накладних на ризикові товари, які були відсутні на складі платника податку. Про це пише Forbes із посиланням на відповідь Мінфіну на запит.

"Раніше компанії могли без додаткової перевірки податкової продавати товари, які не відповідають основному переліку їхньої діяльності (якщо ті не перевищують 50% у загальному залишку продукції).

Тепер, через маніпуляції з боку певного бізнесу, уряд змінив критерії ризиковості операцій та здійснює перевірку всіх операцій на відповідність фактичним складським залишкам товарів", - цитує видання пресслужбу Мінфіну.

 

 

Читайте також:

Всі новини на тему блокування ПН та РК - тут

Джерело: Forbes.ua

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»