• Посилання скопійовано

Повернення ОЗ, які амортизувалися в орендодавця, не змінює його податкових зобов’язань

Підприємство-орендар періодично здійснює ремонт орендованих автомобілів. На суму перевищення ремонтного ліміту створюється окремий об’єкт групи 5, який амортизується. Після закінчення договору оренди автомобілі повертаються орендодавцю. Які податкові наслідки виникають при цьому у підприємства-орендодавця, якщо компенсацію такого ремонту договором не передбачено?

Оскільки договором оперативної оренди не передбачено компенсації ремонту автомобілів, при цьому такі основні засоби амортизуються в орендодавця, то в разі закінчення договору оперативної оренди і виконання всіх умов, передбачених договором, повернення таких основних засобів не змінює податкових зобов’язань орендодавця (п. 153.7 ст. 153 Податкового кодексу).

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»